Ohjeita novellien kirjoittajille

Täällä voitte keskustella novelleista, kategorioista, yms.
Kaz
Noviisi
Viestit: 6
Liittynyt: 13 Elo 2017, 18:30

Re: Ohjeita novellien kirjoittajille

Viesti Kirjoittaja Kaz » 03 Joulu 2018, 22:54

ISP kirjoitti: 1. Kirjoitan ensimäinen tarina perustarinana, älä tee jatkotarinoita. Jatkotarinoiden juonenkäänteet pitää olla tarkkaan harkittu ja harvoin sellainen onnistuu edes kokeneemmalta,
Tämän saa toimimaan niin että ei kirjoita jatkoa vain koska halutaan jatkoa. Esim minun "mekaanikon merkitsemä" vanhalla sivustolla oli kolmi-osainen joka saattaa olla parempi kuin tänne lähettämäni kokonainen. Koska se on kenen vain ranteen uuvuttava 44 sivua pitkä vaikka siinä tarinassa ei mielestäni ole yhtään löysää.

Useiden jatko-osien ongelma on että kirjoittaja jatkaa samaa tarinaa mutta muuttaa ideaa minkä pohjalta alkoi kirjoittamaan. Esim jos ensin tekee kauniin vanilla novellin ja saa vitusti peukkuja niin se että saat hyviä ideoita erite-novellille EI tarkoita että sun kannattaa jatkaa sitä jo peukkuja saanutta saagaa ja laittaa ne hahmot kusemaan toistensa päälle. Jatka sitä kun saat idean kauniiseen vaniljaan joka siihen sopii.
"Mutta meneehän se suhteessakin niin että löydetään juttuja toisistamme ajan kanssa".
Niin menee mutta ei novelleissa. Jos sä saat peukkuja vaniljalla, sä sait ne koska sen löysi vaniljasta diggaavat. Jos sä vaihdat sen raiskaus fantasiaan tai mihin vain niin sitä vihaa ne jotka piti ekasta ja raiskaus fantasia fanit ei edes löydä sitä koska ne sivuutti jo ekan.
ISP kirjoitti: 2. Kirjoita tarina jomman kumman (tai jonkun jos ryhmä) osapuolen kertomana. Harvoin toimii ulkopuolinen kerronta "
Tämän myönnän itsekin. Olen kirjoittanut kolme
yritystä päästä naisen pään sisään (no pun intented) ja jokainen on pysyvästi pöytälaatikossa. Mutta älkää masentuko, syy on siinä että kirjoitatte erotiikkaa. Ei Rowlinkaan olisi osannut kirjoittaa sitä miten teini-ikäinen Harry oli runkannut jo jokaiselle muijalla koulussaan ennen kolmatta kirjaa, mutta se osasi kuvata sen poikamaisuuden minkä tarina vaati. Toisin sanoen, salaisuudet on ainoa ongelma. Naisten fantasiat on ihan helvetin hankalia kirjoittaa niin että ne ei vituta naista. Vaikka ne kertoisi sulle mitä ne on.

Tosin noin muuten, kokeilkaa rajoja. Olen kirjoittanut esim kokeeksi osaanko kirjoittaa Gay novellin tilauksesta ihan vain kokeillakseni osaako kirjoittaa pornoa joka ei itsellä toimi. Toinen vastaava tarinani on "Väärässä junassa, väärään aikaan."
ISP kirjoitti: Nää on mun mielipiteitä, mutta kirjoita novelli kuitenkin jos sellasen haluat kirjoittaa. Eka novelli varmasti on huonompi kuin 10. novelli.
En tiedä miksi mutta minulla on sellainen olo että en kykene KOSKAAN parantamaan ensimmäisestä julkaisemastani tekstistä "Sisaruksiako muka"

<3: Kaz

Vastaa Viestiin