Omien tarinoiden/fantasioiden kuvitus (3D / piirtäminen)

Täällä voitte keskustella novelleista, kategorioista, yms.
tapsu
Noviisi
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Loka 2018, 12:40

Omien tarinoiden/fantasioiden kuvitus (3D / piirtäminen)

ViestiKirjoittaja tapsu » 05 Loka 2018, 15:03

Moikka!

Onko täällä minkä verran henkilöitä, jotka kuvittavat joko käsin tai digitaalisesti omia tarinoitaan? Itse olen siis jonkin verran kirjoitellut tarinoita lähinnä pöytälaatikkoon, mutta julkaiseminen on jäänyt tekemättä. Lähinnä tämä on johtunut siitä, että oma sanallinen ilmaisu on rajoittunutta ja jotenkin tarinoista jää puuttumaan tarvittava tunne. Siksi olen etsinyt vaihtoehtoisia tapoja ja opettelin jopa piirtämistä, mutta vaikka taidot kehittyivätkin, niin tarvitsisin vuosien harjaantumisen, jotta voisin piirtää realistista kuvitusta tarinoihini.

Sitten satuin törmäämään peliin nimeltä School, Love & Friends. Ja ihastuin siinä hyvin tehtyihin 3D-kuviin. Huomasin myös, että pelin takana ei ollut mitään kovin suurta kehittäjätiimiä ja aloin selvittää miten peli oli tehty. Näin tutustuin ohjelmaan nimeltä Daz3D. Ohjelmalla voit siis kehittää muiden tekemiä 3D-malleja. Ohjelma itsessään on ilmainen, mutta (laadukas) sisältö usein maksullista. Tämä avasi itselleni kokonaan uuden maailman ja olen nyt pari kuukautta opetellut ohjelman käyttöä. Perusjutut saa haltuun aika nopeasti, mutta toki opeteltavaa löytyy vielä paljon. Parasta kuitenkin on, että käyttö on mahdollista ilman Photoshop tai 3D-mallinnus taitoja.

Olen nyt vasta tehnyt itse malleja, ja suunnitelmissa on jossain vaiheessa kokeilla kokonaisen tarinan/fantasian rakentamista ohjelman avulla. Olisin kuitenkin kiinnostunut keskustelemaan täällä muiden kanssa aiheesta ja näkemään, jos olette itse luoneet jotain, joko sitten tietokoneella tai käsin.

Itse olen ollut 3D-mallien tekemisessä melko tylsä ja tyytynyt melko tavallisen näköisiin eri muotoisiin ja kokoisiin naisiin. Tässä esimerkkejä naisista, joita olen ohjelman morpheilla ja muilla ominaisuuksilla tehnyt:

https://aijaa.com/19ttYr
https://aijaa.com/N3etEd
https://aijaa.com/tEqlPW
https://aijaa.com/8QgHrG
https://aijaa.com/nKBZ6C
https://aijaa.com/5ks7RL
https://aijaa.com/m3gvzG
https://aijaa.com/X2uwLY
https://aijaa.com/mTBuBJ
https://aijaa.com/VBv8bU
https://aijaa.com/nQdtFx
Avatar
jallu
Noviisi
Viestit: 39
Liittynyt: 09 Tammi 2012, 23:18

Re: Omien tarinoiden/fantasioiden kuvitus (3D / piirtäminen)

ViestiKirjoittaja jallu » 06 Loka 2018, 09:20

Kuvat ovat osa tarinaa, vaikka olisivat vain muutamia lyijykynähuitaisuja paperille. Valokuvat myös, hämäriä, suttuisia . Tilaa pitää jättää mielikuvitukselle.

Näin sen ajattelen.

PDF -formaatin käyttö tarinoissa lisäisi olennaisesti nautintoa.
tapsu
Noviisi
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Loka 2018, 12:40

Re: Omien tarinoiden/fantasioiden kuvitus (3D / piirtäminen)

ViestiKirjoittaja tapsu » 08 Loka 2018, 14:27

jallu kirjoitti:Kuvat ovat osa tarinaa, vaikka olisivat vain muutamia lyijykynähuitaisuja paperille. Valokuvat myös, hämäriä, suttuisia . Tilaa pitää jättää mielikuvitukselle.

Näin sen ajattelen.

PDF -formaatin käyttö tarinoissa lisäisi olennaisesti nautintoa.


Itse en ehkä kaipaa parhaisiin novelleihin mitään kuvitusta, koska kuten sanot, mielikuvitukselle pitää jättää tilaa. Ongelma on ehkä siinä, että harva kirjoittaja on niin hyvä, että novelleista välittyisi "se jokin". Itse asiassa näitä kirjoittajia on palstalla vain kourallinen. Sama vaivaa omia novellejani. En saa tunnetta välitettyä pelkällä tekstillä riittävän hyvin.

Siksi itse olen ajatellut, että saisin grafiikalla tarinoihini enemmän eloa. Vielä en ole miettinyt yritänkö tehdä kuvitettuja novelleja vai ihan jopa sarjakuvaa. Tarinan kerronnan taitoa tarvitaan silti, pelkkä kuva ei riitä...
Avatar
jallu
Noviisi
Viestit: 39
Liittynyt: 09 Tammi 2012, 23:18

Re: Omien tarinoiden/fantasioiden kuvitus (3D / piirtäminen)

ViestiKirjoittaja jallu » 27 Loka 2018, 18:38

OK, tarinan tarinan kerrontaan keinot ovat erilaisia. Tiedämme novellin kirjoittamisen vaikeaksi. Mestareita on vähän eikä edes palkittu kirjoittaja aina innosta.

Kuvitus on lisäelementti, ei paikkaus valjuun tarinaa. Itse pidän siitä, että tekstissä on vaikka kartta jostain, ehkä pergamenttikäärö, purjevene, - kuvia. Dokumentistä ei tietenkään ole kysymys.

Uusi haaste ja aihe saattaa kohdallani syntyä jossa ehkä käytän kameraa. Vapaaehtoinen nainen innostuneena osallistumaan, jos oikein vainuan? Siinä sivussa voi saada pesääkin ;)

Miljöö
Harmaa talo ja sauna, isäntä, renki, piika ja tytär. Siinä elementit. Ans kattoo nyt? Ideoita kuunnellaan ja tarinaa varmasti syntyy.
Mikä on se ristiriita, joka tarinaan aina vaaditaan? No, ehkä jotain tulee mieleen.

Palaa sivulle “Keskustelua novelleista”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija