Uutisvirrasta poimittua

Keskustelua melkein mistä vaan.
Avatar
RobinHund
Seksipeto
Viestit: 497
Liittynyt: 19 Elo 2011, 12:47

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja RobinHund » 29 Marras 2019, 23:52

FrauSchaefer kirjoitti:
29 Marras 2019, 19:54
kansaneläke on 784 euroa kuussa,
KoiraKaveri kirjoitti:
29 Marras 2019, 22:01
Tuhat euroa on sellainen summa jolla pystyy jo (riippuen tietysti tapauksesta) hieman elämään, silloin jää säästöjäkin ja voi tehdä myös jotakin kivaa. Tuollaisella 784 rahalla ei muuta, kuin korkeintaan pysytään leivänkyrsässä kiinni, eikä elämässä mitää kivaa tai virkistävää ikinä.
Tuon 784 euron jatkoksi on tietysti mahdollisuus saada asumistukea, mutta silläkin on rajansa ja omavastuunsa. Jos asuntona on kaupungin vuokrayksiö tai pieni kaksio, eläkkeestä ja asumistuesta jää käteen 600 - 650 euroa. Muistan jonkun eläkeläisen sanoneen, että se riittää välttämättömään mutta joka kymppi on laskettava. Ja jos pesukone tai tietokone tai vaikka umpilisäke simahtaa, voikin jo tulla tukalat paikat. Umpilisäkkeen simahduksen kuluihin saa varmasti toimeentulotukea, mutta onko eläkeläisellä oikeus vaihtaa tietokone uuteen viiden kuuden vuoden välein? Helvetti, miksei olisi.
Kettunen kirjoitti:
29 Marras 2019, 21:10
Nyt olen ilkeä koska vituttaa. Hesarin uutisen mukaan yksi noista opiskelijattarista tuli Suomeen Sudanista 14-vuotiaana. Jos yksikin noista afrotaustaisista naisista on pienenä silvottu ruosteisella mattoveitsellä - sitä tapahtuu pitkin pohjoista Afrikkaa ja sitä pidetään siellä normaalina eikä tämän tosiasian sanominen ole rasismia - saako se hänet suhtautumaan kielteisesti poikien silpomiseen? Miksi saisi? Poikia on ympärileikattu siellä päin maailmaa hamasta muinaisuudesta asti ja pelkään että näistä opiskelijattarista kasvaa meille uusi lastenlääkärisukupolvi joka on valmis leikkelemään poikia aivan liian heppoisin perustein koska pojan leikkaus on heille kulttuurisesti tuttu "pikkujuttu". Sossuministeriöhän on poikien silpomisen suhteen kynnetön ja hampaaton kuin entinen manaatti kuten FrauS on usein muistuttanut. :evil:

Toivottavasti kouluttajilla on älliä opettaa anatomisen puolen lisäksi myös asian eettinen ja juridinen puoli ettei vasten tahtoaan ympärileikatusta pääse salavihkaa tulemaan uutta normaalia.
Jotakin tällaista minäkin pelkään. Sukupuolielinten tasa-arvohan ei koske pikkupoikia, vaikka leikkaus tehtäisiin kuinka ontuvin perustein.

Antonio
Noviisi
Viestit: 92
Liittynyt: 17 Helmi 2015, 11:43

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja Antonio » 30 Marras 2019, 23:02

FrauSchaefer kirjoitti:
29 Marras 2019, 10:39
Oletko huomannut, että Yleltä tulee tuore brittiminisarja H. G. Wellsin Maailmojen sodasta? Jokohan klassikko saisi arvoisensa kohtelun?

https://areena.yle.fi/1-4530643
Kiitos vihjeestä. Täytyy vilkaista, kunhan sarja lähtee pyörimään.

Kun tässä ketjussa politiikasta ja eläkkeiden suuruudesta puhutaan, niin kerronpa yhden aiheeseen liittyvän havainnon, jonka sattumalta tein. Se liittyy eläkkeiden ja korvausten yhteensovittamiseen. Ihan yleistä tietoahan tämä sinänsä on.

Jos henkilö invalidisoituu pysyvästi armeijan palveluksessa jonkin onnettomuuden seurauksena, hänelle maksetaan kuukausittaista korvausta pysyvästä vammasta. Maksettava määrä, joka on yleensä muutamia satasia kuukaudessa, riippuu vammautumisen asteesta eli siitä, mikä on henkilön invaliditeettiprosentti. Korvauksensaajan varallisuudella ja tuloilla ole vaikutusta, minkä voi tulkita tarkoittavan sitä, että kyseessä ei ole eläke vaan nimenomaan korvaus vammautumisesta, jonka saa yhtä suurena niin duunari kuin johtajakin.

Jos edellä mainittu henkilö vammastaan huolimatta tekee työtä, häneltä peritään palkasta työeläkemaksu niin kuin muiltakin työntekijöiltä.

Kun eläkkeenmaksun aika tulee, tuon henkilön työeläkkeestä vähennetään armeijatapaturman aiheuttamasta vammasta maksettava summa. Jos työeläke on pieni, sitä ei makseta ollenkaan. Työtä muutaman vuoden tehnyt vammainen ei siis saa työeläkettä, mutta yhtä kauan työtä tehnyt terve ihminen saa. Vammaisen kohdalla ajatellaan, että eläköön sillä korvauksellaan. Kelan sivulta puolestaan löytyy seuraava tieto: "Lähes kaikki lakisääteiset työeläkkeet ja muut jatkuvat korvaukset vaikuttavat kansaneläkkeeseen. Ne otetaan huomioon veroja vähentämättä eli bruttomääräisinä."

Ei siis kansaneläkettäkään.

Korvaus armeijassa tapahtuneesta invalidisoitumisesta siis käytännössä lakkaa, kun henkilö tulee eläkeikään. Muodollisesti se ei lakkaa, koska maksaminen jatkuu, mutta koska henkilö ei saa työeläkettä eikä kansaneläkettä - jonka muut saavat - vaikutus on sama.

Tämän sekavan kirjoitukseni (jonka ajattelin jo panna roskikseen) voisi tiivistää toteamukseen, että invalidille maksettava raha on joko korvaus vammasta tai eläke sen mukaan, mikä parhaiten maksajalle sopii. Säästöä se on pienikin säästö valtiontaloudessa.

Mistähän "uutisvirrasta" minä tämän poimin. Taisi mennä vähän ohi aiheen.

Avatar
KoiraKaveri
Kisälli
Viestit: 269
Liittynyt: 08 Maalis 2019, 20:59
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja KoiraKaveri » 01 Joulu 2019, 21:20

Ja eikös tuohon 784 eläkkeen päälle tule myös veronpalautus (noin vähän yli 1000e) mutta pitkän kituutuksen jälkeen semmoinen raha taitaa imeytyä suoraan ikeniin.
Antonio kirjoitti:
30 Marras 2019, 23:02
Tämän sekavan kirjoitukseni (jonka ajattelin jo panna roskikseen)...
Mukavaa, että joku muukin tuntee joskus noin. Kun kirjoitan jotakin, en meinaa uskaltaa laittaa sitä, kun myöhemmin tarkistaessani mitä olen kirjoittanut, ei siitä meinaa ottaa selvää ja kirjoitusviheet hävettävät. Onneksi on tuo "muokkaa viestiä" ominaisuus, jota joudun käyttämään valitettavan useasti.
___________________

Yhdysvaltalaiselle karskille miehelle tuli ero, ja hän joutui onnettomuuten, jonka seurauksena hän vajosi pahaan masennukseen. Ystävä pyysi häntä huolehtimaan pienestä koirastaan mutta mies ei pitänyt pikkukoirista lainkaan. Tuo koira teki mieheen kuitenkin suuren vaikutuksen ja pelasti masennuksesta. Nyt Bobby pelastaa hylättyjä chihuahuoita.

https://www.iltalehti.fi/fiidi/a/24f248 ... 5ff7a0531d

Chihuahua on liian pieni ja liian jalostettu. Anteeksi nyt jos jollakulla on mutta silmien pullahtaminen päästä ei ole mikään "rotuominaisuus".

Avatar
FrauSchaefer
Rakkauden ammattilainen
Viestit: 884
Liittynyt: 01 Elo 2011, 15:36
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja FrauSchaefer » 01 Joulu 2019, 21:44

KoiraKaveri kirjoitti:
01 Joulu 2019, 21:20
Ja eikös tuohon 784 eläkkeen päälle tule myös veronpalautus (noin vähän yli 1000e) mutta pitkän kituutuksen jälkeen semmoinen raha taitaa imeytyä suoraan ikeniin.
Jos tuloina on pelkkä kansan+takuueläke eli tuo 784 euroa, siitä ei peritä veroa eikä saada palautustakaan. Vähennykset on tehty jo valmiiksi eikä peruseläkeläisne tarvitse tehdä veroilmoitustakaan. Asumistukeakaan ei veroteta.

Palataanpa seksuaalisuuteen liittyviin asioihin. "Täällä on keisarileikkausepidemia" – Napolin alueella yli puolet lapsista syntyy sektiolla, joiden tehtailu muistuttaa jo bisnestä, sanoo uutinen.

https://yle.fi/uutiset/3-11050500

Kiinnostavaa kyllä Euroopan kärkikolmikko keisarileikkausten tekemisessä ovat Puola, Unkari ja Italia. Puolassa ja Unkarissa on kiristetty moraalia viime aikoina lujasti ja Puolassa ja Italiassa ollaan vanhanaikaisen katolisia. Onko luonnollinen synnytys kenties tällaisille jotenkin epämoraalista? Ettei vain syntyvä lapsi näe äitinsä pimpsaa edes vahingossa?

Vai onko Italiassa kyse vain bisneksestä?

Luultavasti. Etelä-Italian maaseudulla naisten koulutustaso ei taida edelleenkään olla kovin korkea ja oikein häikäilemätön klinikka voi tehdä rahaa ehdottamalla keisarileikkausta heikoin perustein.

Koirilta penikointi käy paljon sujuvammin, ainakin normaalin muotoisilla roduilla. Minulle tuli jo pikkutyttönä sitä kautta selväksi, miten jälkeläiset syntyvät.

KoiranPoikanen
Noviisi
Viestit: 87
Liittynyt: 03 Maalis 2012, 20:18

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja KoiranPoikanen » 02 Joulu 2019, 18:00

Saattaapi olla keisarileikkauksessa ajatus ettei sitä pimpsaa venytellä "turhan takia" normaalissa synnytyksessä :shock:

Joyride
Noviisi
Viestit: 32
Liittynyt: 12 Elo 2013, 16:14

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja Joyride » 02 Joulu 2019, 20:43

RobinHund kirjoitti:
27 Marras 2019, 19:18
Entäpä nyt, kun Hesarin jutussa (maksumuurin takana :( ) esitellään (jotenkin oudon näyttävästi) maahanmuuttajataustaisia lääkäriopiskelijoita, kaikki naisia ja vaatteistaan ja ihonväristään päätellen muslimeja ja/tai afrikkalaisia? Suurin osa on toki Suomessa syntyneitä, osalla toinen vanhemmista on suomalainen, mutta osa on tullut Suomeen vasta varhaisteini-iässä. Muslimeina he käsittääkseni suhtautuvat ympärileikkaukseen myönteisesti - kuinka innokkaita he ovat leikkaamaan sanokaamme alle 10-vuotiaita poikia liian heppoisin perustein? Nykykonsensushan on se, että esinahan ahtaudesta kannattaa alkaa huolestua vasta 12-14 vuoden iässä ja hormonivoidehoitoa on aina syytä kokeilla ensin ja ympärileikkausta välttää, jos poika on vähänkään vastahakoinen ja varsinkin jos poika vähänkin pelkää. Huomaan olevani asiasta yhtä lailla huolissani kuten tekin. Asia ei liity rasismiin eikä perussuomalaisuuteen, vaan lapsen fyysisten oikeuksien ehdottomaan kunnioittamiseen ja vanhaan lääkärinohjeeseen Primum, non nocere eli ennen kaikkea, älä vahingoita. Osa ympärileikkauksista saattaa hyvinkin olla enemmän kosmeettista kuin välttämätöntä kirurgiaa, jos ne kerran ovat lisääntyneet.
Kiinnostava huomio.. Itsekin tuon jutun luin, mutta en tullut ajatelleeksi tuolta kantilta.. Mutta kun katsoo jutun kuvia niistä opiskelijatytöistä, niin huomaa kyllä että varsin erilaisesta kulttuuri- ja kotitaustasta he lähtevät ammattiinsa.. Ympärileikkaus taitaa olla useimmissa noista kulttuureista varsin yleinen tai melkein jopa kulttuurisesti "pakollinen" juttu pojan kasvussa aikuiseksi, joten olisi kiinnostavaa tietää vaikuttaako kulttuuritausta ja siitä omaksutut ajatukset ja normit sitten jollain tasolla myös lääkärin työssä? Voisi kuvitella, että vähintään alitajuisella tasolla joku vaikutus voisi olla..

Avatar
FrauSchaefer
Rakkauden ammattilainen
Viestit: 884
Liittynyt: 01 Elo 2011, 15:36
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja FrauSchaefer » 03 Joulu 2019, 23:49

Joyride kirjoitti:
02 Joulu 2019, 20:43
RobinHund kirjoitti:
27 Marras 2019, 19:18
Entäpä nyt, kun Hesarin jutussa (maksumuurin takana :( ) esitellään (jotenkin oudon näyttävästi) maahanmuuttajataustaisia lääkäriopiskelijoita, kaikki naisia ja vaatteistaan ja ihonväristään päätellen muslimeja ja/tai afrikkalaisia? Suurin osa on toki Suomessa syntyneitä, osalla toinen vanhemmista on suomalainen, mutta osa on tullut Suomeen vasta varhaisteini-iässä. Muslimeina he käsittääkseni suhtautuvat ympärileikkaukseen myönteisesti - kuinka innokkaita he ovat leikkaamaan sanokaamme alle 10-vuotiaita poikia liian heppoisin perustein? Nykykonsensushan on se, että esinahan ahtaudesta kannattaa alkaa huolestua vasta 12-14 vuoden iässä ja hormonivoidehoitoa on aina syytä kokeilla ensin ja ympärileikkausta välttää, jos poika on vähänkään vastahakoinen ja varsinkin jos poika vähänkin pelkää. Huomaan olevani asiasta yhtä lailla huolissani kuten tekin. Asia ei liity rasismiin eikä perussuomalaisuuteen, vaan lapsen fyysisten oikeuksien ehdottomaan kunnioittamiseen ja vanhaan lääkärinohjeeseen Primum, non nocere eli ennen kaikkea, älä vahingoita. Osa ympärileikkauksista saattaa hyvinkin olla enemmän kosmeettista kuin välttämätöntä kirurgiaa, jos ne kerran ovat lisääntyneet.
Kiinnostava huomio.. Itsekin tuon jutun luin, mutta en tullut ajatelleeksi tuolta kantilta.. Mutta kun katsoo jutun kuvia niistä opiskelijatytöistä, niin huomaa kyllä että varsin erilaisesta kulttuuri- ja kotitaustasta he lähtevät ammattiinsa.. Ympärileikkaus taitaa olla useimmissa noista kulttuureista varsin yleinen tai melkein jopa kulttuurisesti "pakollinen" juttu pojan kasvussa aikuiseksi, joten olisi kiinnostavaa tietää vaikuttaako kulttuuritausta ja siitä omaksutut ajatukset ja normit sitten jollain tasolla myös lääkärin työssä? Voisi kuvitella, että vähintään alitajuisella tasolla joku vaikutus voisi olla..
Tässä uutisessahan on juuri sellainen tapaus, joita ei pitäisi sattua:

"Tarhaikäiselle Kallelle on juuri tehty ympärileikkaus esinahan ahtausepäilyn takia."

Eihän tarhaikäistä pidä leikata pelkän ahtausepäilyn takia, helkkari sentään! Kuten Robin huomautti (kursivoin sen lainauksessa), esinahan ahtaudesta on aihetta huolestua vasta murrosikään tullessa, jollei pojalla ole kikkelissä kirvelyä tai tulehdusta. Mutta juuri tällaisesta harkitsemattomasta leikkelystä saattaa tulla uusi normaali, kun ympärileikkaukseen suhtaudutaan myötämielisesti ja ehkä jonkun mielestä jopa "ennakkoluulottomasti". Mitä turhia, leikataan pois vain, sehän on pikkujuttu...

https://yle.fi/uutiset/3-10429879


Joku, josta minun ikäiseni ei ole koskaan kuullutkaan (eikä oikeastaan välitäkään), kirjoitti kirjan:

"Somevaikuttaja Sita Salminen halusi neutralisoida seksistä puhumisen ja kirjoitti kokoelman eroottisia novelleja: "Puhuminen auttaa häpeään""

https://yle.fi/uutiset/3-11101170

Seksistä puhuminen pitääkin neutralisoida nyt kun Suomi näyttää olevan astelemassa pohjoismaisesta avoimuudesta amerikkalaisen tekopyhän ja asia-asioita salailevan puritanismin suuntaan (jossa seksiskandaaleista saa kyllä puhua vesi kielellä, mutta auta armias jos yrität antaa asiallista valistusta!), mutta tällainen eläkeläiseukko vähän huvittuu ammattinimikkeestä "somevaikuttaja".

Jukra
Noviisi
Viestit: 15
Liittynyt: 23 Kesä 2019, 17:25

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja Jukra » 04 Joulu 2019, 08:51

Mä olen noista ympärileikkaus jutuista ihan samaa mieltä. Toivottavasti ei mennä siihen että poikia leikellään ihan vain varmuuden vuoksi eikä ilmeisesti aina edes vaivauduta kysymään pojalta itseltään, että onko ollut kikkeliongelmia.

New yorkin osavaltiossa harkitaan "neitsyystestien" kieltämistä ja se on ihan oikein. Ei luulisi kuuluvan kellekään onko nuoren naisen immenkalvo ehjä ja jos ei ole niin miksei ole. "Hän kertoi uutistoimisto AFP:lle, etteivät testit ole lääketieteellisesti tarpeellisia ja ne ovat usein kivuliaita sekä nöyryyttäviä."

https://yle.fi/uutiset/3-11101909

Avatar
FrauSchaefer
Rakkauden ammattilainen
Viestit: 884
Liittynyt: 01 Elo 2011, 15:36
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja FrauSchaefer » 06 Joulu 2019, 04:09

Iltsun mukaan opiskelijaryhmä kännäsi ja harrasti seksiä suositussa vesipuistossa lasten edessä – "Tyttökin sanoi, että äiti näetkö mitä nuo tekevät"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/il- ... #gs.k7qr4y


Mitämitämitä? Tyttären kuukautiset alkoivat ja tyttö turvautui isään ja tämä suhtautui asiallisen myönteisesti ja vielä Amerikassa. Eivätkös tyttärien kuukautisasiat ole sellaisia juttuja, joista isien ei ole tarkoitus eikä kai lupakaan tietää mitään? :D

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyt ... #gs.k7qsnw


Kiinassa kaikki on toisin - "Isä myi pienen tyttärensä 10 000 eurolla – käytti rahat netissä viettelevästi esiintyneiden nuorten naisten tippeihin"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isa ... #gs.k7r54u

Ei tätä pysty ymmärtämään, mutta Kiinassa ollaan näköjään jo siinä vaiheessa että millä tahansa voi käydä kauppaa. :(

Tuota, vaikka en taaskaan saa nukutuksi, eikö minulla muka ole parempaa tekemistä kuin selailla nettiä ja klikkailla sekalaisia uutisia...? :D

Avatar
Cullius
Noviisi
Viestit: 130
Liittynyt: 02 Syys 2016, 17:53

Re: Uutisvirrasta poimittua

Viesti Kirjoittaja Cullius » 06 Joulu 2019, 17:02

Iltsun mukaan opiskelijaryhmä kännäsi ja harrasti seksiä suositussa vesipuistossa lasten edessä – "Tyttökin sanoi, että äiti näetkö mitä nuo tekevät"

Hieman surkuhupaisaa noiden uimavalvojien toiminta, eivät pääsääntöisesti liene sieltä terävimmästä päästä. Tässä tapauksessa puuttui asiaan vasta sitten, kun yksi juhlijoista sammui (hukkumisvaara) ja toinen oksensi (veden likaantuminen). Muistuu mieleen se toinen valopää, joka taannoin uimahallissa moitti 3-vuotiaan tytön vanhempia siitä, että tyttö oli yläosattomissa. Kumpikohan lienee pienelle lapselle traumaattisempi kokemus; oma yläosattomuus vai känniset, seksiä harrastavat aikuiset?

Vastaa Viestiin